Energie

Statul ar putea să vândă o parte din acţiunile Petromidia la jumătatea anului viitor

Andrei Gerea

Andrei Gerea

Autor: Roxana Petrescu

07.10.2015, 00:05 199
Ministerul Energiei crede că în termen de zece luni de zile va putea încasa cele 200 de milioane de dolari în contul unui pachet de 26,69% din acţiunile pe care le deţine la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, şi că împreună cu acţionarii kazahi ai unităţii, KazMunayGas, va putea demara investiţiile prin fondul de 150 de milioane de dolari.
 
În vara acestui an, şi oficialii KMG International, fostul grup Rompetrol, care este controlat din 2007 de compania kazahă de stat KazMunayGas, spuneau că estimează că tranzacţia ar putea avea loc în prima jumătate a lui 2016.
 
„Noi suntem foarte interesaţi de constituirea cât mai rapidă a acestui fond, guvernul kazah este interesat de o finalizare cât mai rapidă a memorandumului şi vânzarea acţiunilor şi cred că în apro­ximativ 10 luni vom finaliza acest memorandum. Ar fi un mare pas înainte, care poate atrage şi alte schimburi co­merciale în valoare de miliarde de euro în fiecare an între cele două ţări“, a spus Andrei Gerea, ministrul energiei, după efectuarea mai multor întâlniri cu oficiali din Kazahstan.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO