Energie

Sorin Alecu, director strategie dezvoltare, CE Oltenia: În 2019 UE a importat 31 TW din ţări non-UE, faţă de 3 TW în 2017

ZF Power Summit 2020

Sorin Alecu, director strategie dezvoltare, CE Oltenia:...

Autor: Alex Ciutacu

17.02.2020, 17:57 216

Dependenţa energetică a Uniunii Europene de ţările din afara blocului a crescut de 10 ori în doi ani, atrage atenţia Sorin Alecu, director strategie dezvoltare, CE Oltenia.

„Peste 10 ani eu aş vrea să nu mai consumăm energie luată din ţările non-UE. Aş vrea chiar de mâine dacă se poate. După Brexit, un consultant din Marea Britanie a publicat un raport în care spunea că în 2017 UE a importat 3 TW de energie din ţări non-UE. Acum a ajuns la 31TW în 2019, iar rata de creştere este de 30% în fiecare an”, spune Sorin Alecu, director strategie dezvoltare, CE Oltenia, în cadrul evenimentului ZF Power Summit.

Alecu crede că tranziţia energetică va aduce cu sine şi o serie de reconversii profesionale.

„Pe partea de forţă de muncă tranziţia va însemna şi o reconversie a forţei de muncă. Vom închide capacităţi. Aceste capacităţi înseamnă şi disponibilizarea unor angajaţi în anumite zone. Încercăm cu autorităţile să finanţăm anumite segmente pentru reconversia profesională”, adaugă Sorin Alecu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO