Energie

Socar şi NIS ratează ţinta de benzinării anunţate „la instalare“

Socar şi NIS ratează ţinta de benzinării anunţate...

Autor: Roxana Petrescu

29.08.2016, 00:07 1685

Grupul azer SOCAR şi sârbii de la NIS, controlaţi de Gazprom, trebuia să aibă până acum peste 400 de benzinării în România, dar potrivit celor mai recente informaţii disponibile, reţelele lupilor tineri care ameninţau supremaţia greilor din comerţul cu carburanţi au împreună circa 50 de staţii.

Astfel, SOCAR Petroleum, compania prin care azerii de la SOCAR sunt activi în România, ajunsese la începutul lunii iunie la o reţea de 34 de staţii pe plan local, ultima fiind deschisă în Piteşti, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei. NIS Petrol, filiala locală a grupului petrolier sârbesc NIS, controlat de ruşii de la Gazprom, ajunsese în vara anului trecut la 18 staţii, dar de atunci compania nu a mai furnizat informaţii oficiale privind extinderea din România. Benzinăriile NIS Petrol sunt sub brandul Gazprom.

Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară CBRE, la nivel european, inclusiv Turcia, erau la finalul anului trecut peste 120.000 de benzinării, doar 2.000 dintre acestea fiind amplasate în România, al nouălea cel mai mare stat în funcţie de suprafaţă din Uniunea Europeană. Comerţul cu carburanţi este o piaţă de aproape 10 mld. euro anual, dominată de Petrom, Rompetrol, MOL şi Lukoil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO