Energie

SHV spune adio pieţei româneşti de GPL: afacerea cu buteliile cumpărate de la Borcea nu a mers conform aşteptărilor

SHV spune adio pieţei româneşti de GPL: afacerea cu buteliile cumpărate de la Borcea nu a mers conform aşteptărilor
04.01.2012, 18:14 1874

Grupul olandez SHV, lider mondial în distribuţia de gaz petrolier lichefiat (GPL) îşi pregăteşte retragerea din România, piaţă pe care a intrat în 2008 prin achiziţia afacerii cu butelii Crimbo, dezvoltată de acţionarul clubului de fotbal Dinamo.

La momentul intrării pe piaţă, olandezii care activau local prin intermediul brandului Primagaz aveau în vedere extinderea şi pe alte segmente ale pieţei de GPL şi un proces de rebranding destul de amplu.

"Primagaz nu a venit în România doar pentru a fi unul dintre cei mulţi", spuneau la acel moment reprezentanţii companiei.

Acum însă, planurile s-au schimbat.

"Acţionarii şi-au declarat intenţia de a se retrage din România. Rezultatele financiare obţinute, lipsa de perspectivă ne-au determinat să facem acest lucru", a spus Andrei Nestor, directorul general adjunct al companiei care ocupă şi funcţia de director de marketing şi vânzări.

Datele de la Ministerul Finanţelor arată că din 2008 şi până în 2010, afacerile Primagaz au scăzut constant, în timp ce pierderile au tot crescut. Astfel, de la un business de 14,7 milioane de euro în 2008, compania a ajuns la 10,8 milioane de euro în 2010. Pierderile au crescut semnificativ de la 0,4 milioane de euro la 3,8 milioane de euro, în perioada analizată. La finele lui 2010, compania avea 163 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO