Energie

Shell revine în România din aprilie prin divizia de transporturi

Shell revine în România din aprilie prin divizia de...

Autor: Răzvan Botea

22.01.2021, 13:45 853

Grupul petrolier Shell, care şi-a vândut toate activele din România în 2007, revine la Bucureşti prin divizia de transporturi. Shell va derula în România activităţi de transport comercial rutier, anunţă reprezentanţii companiei.

„Operaţiunile Shell Commercial Road Transport din România fac parte dintr-o entitate globală a Shell, care se va concentra pe tranziţia energetică în segmentul transportatorilor de mare tonaj. Shell şi-a asumat un obiectiv ambiţios, vizând să devină un lider al furnizării de energie curată.”

Grupul Shell a plecat din România în 2007, după ce a vândut toată afacerea către de gaz petrol lichefiat către francezii de la Rubis. Anterior, în 2005, Shell a vândut către Mol 59 de staţii de alimentare, după ce mai vânduse către grupul ungar în 2003 23 de staţii.

Noua entitate legală, Shell România, în curs de înfiinţare, va prelua treptat activitatea de transport comercial rutier de la agentul local începând cu data de 1 aprilie 2021, mai transit reprezentanţii Shell.

„O echipă de 57 de persoane este pregătită să preia managementul clienţilor Shell din România de la biroul din Bucureşti.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO