Energie

Septembrie 2018, cea mai scumpă lună pentru preţul energiei din 2007 încoace. Tranzacţiile se încheie în continuare şi la peste 500 lei/MWh

Septembrie 2018, cea mai scumpă lună pentru preţul...

Autor: Roxana Petrescu

09.10.2018, 00:07 580

Septembrie 2018 devine cel mai scump început de toamnă din 2007 încoace pentru energie, misterul scumpirii bruşte a electricităţii continuând să persiste pe fondul unui consum anemic.

Preţul mediu spot al energiei electrice, platfomă a bur­sei OPCOM care găzduieşte mai bine de 40% din tran­zacţiile cu electricitate din România, a ajuns în sep­tembrie la o medie de peste 276 lei pe MWh, după cum arată cel mai recent raport lunar publicat de bursă.

Preţul este cu aproape 40% mai mare decât media lunii septembrie 2017 şi este de departe maximul lunar înregis­trat anul acesta. Mai mult, datele publicate de OPCOM mai arată că o astfel de performanţă nu a fost atinsă niciodată din 2007, în septembrie, acela fiind primul an în care bursa de energie a început să publice rapoarte lunare de activitate. Pe de altă parte, septembrie nu a reuşit să depăşească ianuarie 2017, luna în care s-au înregistrat cele mai mari preţuri la energie din ultimul deceniu. Problema este că deşi cauzele acestei scumpiri nu sunt înţelese, preţurile continuă să rămână foarte ridicate şi azi pe vârf de consum energia fiind vândută la peste 500 lei pe MWh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO