Energie

Şeful CEZ România: Ceasul energiei româneşti arată ora 11:59. E greu de înţeles care va fi strategia statului

Martin Zmelik, şeful CEZ România

Mixul energetic este distrus, la fel este şi concurenţa între tipurile de resurse. Vor fi tot mai mulţi producători de energie regenerabilă care nu îşi vor putea vinde certificatele verzi şi tot mai mulţi se vor închide.

Martin Zmelik, şeful CEZ România Mixul energetic este distrus, la fel este şi concurenţa între tipurile de resurse. Vor fi tot mai mulţi producători de energie regenerabilă care nu îşi vor putea vinde certificatele verzi şi tot mai mulţi se vor închide.

Autor: Carol Dan

17.09.2015, 00:08 891

Supracapacitatea de producţie a sistemului energetic românesc există doar pe hârtie, regle­mentările din domeniu sunt „contradictorii“, iar producătorii de energie din surse regenerabile sunt tot mai aproape de a închide din cauza reducerii sprijinului din partea guivernului, susţine Martin Zmelik, şeful CEZ România.

„Pentru sistemul energetic e ora 11:59. Este chiar greu de înţeles care e strategia şi care vor fi viitoarele oportunităţi pentu com­panii“, a afirmat şeful CEZ România, companie care este cel mai mare investitor în producţia de energie eoliană de pe piaţa locală.

CEZ a investit peste 1 mld. euro în construcţia mai multor parcuri eoliene în Dobrogea, pe care le operează prin intermediul a trei firme. Cele trei firme au raportat anul trecut pierderi de aproape 1 mld lei (227 mil. euro), faţă de un profit de 189 mil. lei în 2013, potrivit datelor furnizate de CEZ pentru anuarul „Cei mai mari jucători din economie“ editat de Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO