Energie

Sectorul energiei regenerabile dă semne că-şi revine rapid la nivel global, în pofida impactului COVID-19. Mihai Drăghici, EY România: Tranziţia de la unităţile pe combustibili fosili la regenerabile este şi o necesitate economică, nu doar climatică

Sectorul energiei regenerabile dă semne că-şi revine...

Autor: Roxana Rosu

04.06.2020, 11:42 179

Sectorul energiei regenerabile dă semne că-şi revine rapid la nivel global, în pofida impactului COVID-19, schimbările climatice şi considerentele ecologice încurajând creşterea investiţiilor în energia regenerabilă, arată un studiu realizat de EY.

În ultima perioadă, investitorii instituţionali nu se mai aşteaptă doar la rezultate financiare performante din partea companiilor, ci şi să demonstreze că au o contribuţie pozitivă la nivelul societăţii.

Drept urmare, organizaţiile sunt nevoite să îşi reevalueze strategiile, astfel încât să îşi reducă emisiile, să îşi îmbunătăţească sistemul de guvernanţă şi să îşi amelioreze raportarea în privinţa factorilor care influenţează clima.

De asemenea, investitorii instituţionali au majorat fondurile pe care le alocă infrastructurii energiei regenerabile ca mijloc de acoperire a riscurilor legate de schimbarea climatică.

“Tranziţia de la unităţile pe combustibili fosili la regenerabile este şi o necesitate economică, nu doar climatică. Unele unităţi de producţie pe combustibili fosili din România au costul de producţie total de aproximativ 90 EUR/ MWh, în timp ce unităţi regenerabile din Europa înregistrează costuri chiar şi sub 50-60 EUR/MWh. România poate beneficia de suportul instituţiilor de profil europene pentru definirea mecanismelor necesare relansării investiţiilor în regenerabile“, spune Mihai Drăghici, Senior Manager, Asistenţă în Afaceri, EY România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO