Energie

Sectorul energiei regenerabile are nevoie de investiţii de 12.100 mld. dolari în următorii 25 de ani

Sectorul energiei regenerabile are nevoie de investiţii...

Autor: Marius Oncu

29.01.2016, 17:21 324

Acordul de la Paris din decembrie a creat cadrul necesar pentru ca peste 195 de ţări să-şi reducă emisiile cu efect de seră.

Parcurile eoliene şi solare, precum şi alte alternative la combustibilii fosili vor atrage, conform scenariului considerat probabil în prezent, 6,9 miliarde de dolari în următorii 25 de ani prin investiţii private încurajate de mecanisme de sprijin ale statelor.

Sunt însă necesare investiţii de încă 5,2 miliarde de dolari pentru a fi atins obiectivul ONU de a limita încălzirea globală la 2 grade Celsius, conform acordului încheiat la finele anului, potrivit Bloomberg New Energy Finance şi Ceres, o organizaţie în care intră investitorii şi ecologiştii.

Investiţiile s-ar ridica, în medie, la circa 484 miliarde dolari pe an în această perioadă.

În anul 2015, sectorul energiei regenerabile a atras investiţii totale record de 329 miliarde dolari.

Deşi suma de 12.100 de miliarde dolari este ridicată, este sub cea înaintată de Agenţia Internaţională pentru Energie, care estimează un necesar pentru investiţii de 13.500 de miliarde dolari în sectorul energiei regenerabile până în 2030.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO