Energie

Sectorul energetic în restructurări. Aproape 1.400 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în acest an - proiect

Autor: Carol Dan

16.06.2011, 11:39 626

Un număr de 1.480 de angajaţi din şase companii energeticecontrolate de Ministerul Economiei vor fi disponibilizaţi în acestan, în vederea eficientizării activităţii societăţilor, se aratăîntr-un proiect de hotărâre de Guvern.

"Scopul prezentei hotărâri a Guvernului constă în eficientizareaactivităţii operatorilor economici din domeniul energetic. Aceastapresupune şi disponibilizarea unui număr de 1.480 salariaţi, carevor beneficia de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului116/2006 (privind protecţia socială acordată persoanelordisponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare arestructurării şi reorganizării) cu modificările şi completărileulterioare", se arată în nota de fundamentare a proiectului de actnormativ.

Firma Electrica Serv, filială a distribuitorului şi furnizoruluide energie Electrica SA, va disponibiliza 600 de persoane,producătorul de energie electrică şi termică Termoelectrica varenunţa la 300 de salariaţi, iar Electrocentrale Deva va concedia100 de angajaţi.

Totodată, din cele trei complexuri energetice din Oltenia vor fidisponibilizaţi 480 de salariaţi. Astfel, Complexul EnergeticCraiova va avea cu 250 de angajaţi mai puţin, Complexul EnergeticTurceni va disponibiliza 200 de persoane, iar din ComplexulEnergetic Rovinari vor pleca 30 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO