Energie

Scandalul continuă la Complexul Energetic Oltenia: Tensiuni la cote critice între Ministerul Energiei şi sindicalişti din cauza salariilor

Scandalul continuă la Complexul Energetic Oltenia:...

Autor: Loredana Ficiu

17.01.2019, 15:37 334

Negocierile dintre reprezentanţii Ministerului Energiei şi sindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia se desfăşoară cu scandal, joi, discuţiile fiind reluate după ce părţile s-au înţeles, apoi, la redactarea documentului, în loc de 1.000 de lei net ar fi apărut 1.000 de lei brut.

Surse din cadrul CEO au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că sindicaliştii au obţinut, joi, la negocieri, suma pe care şi-au dorit-o, respectiv 1.000 de lei în plus la salarii şi alte sporuri.

Negocierile s-au reluat, însă, cu scandal, pentru că, la redactarea documentului, ar fi apărut în loc de 1.000 de lei net, suma de 1.000 de lei brut, ceea ce ar face ca suma netă pe care ar fi câştigat-o minerii să fie mult mai mică decât cea propusă iniţial.

La sediul Prefecturii Gorj, unde au loc negocierile a ajuns şi un miner, care spune că vrea să vină cu colegii săi la discuţii, acuzând că liderii de sindicat nu îi mai reprezintă.

„Liderii de sindicat nu ne mai reprezintă. Ne-au trădat. Eu vin cu mesaj de la muncitori. Vreţi să venim toţi aici? Două minute, transmit un mesaj şi ies. Suntem praf. Pentru prima dată în 50 de ani s-a oprit. Suntem praf, asta îi transmit de la colegii mei doamnei prim-ministru”, a spus un mecanic care lucrează la cariera Rovinari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO