Energie

Ruşii de la Petrotel-Lukoil ies pe profit după ce în ultimii cinci ani au avut pierderi de peste 2,2 mld. lei. Toate rafinăriile locale sunt pe plus

Ruşii de la Petrotel-Lukoil ies pe profit după ce în...

Autor: Roxana Petrescu

03.06.2016, 00:08 747

Singurele trei rafinării funcţionale din România au terminat anul trecut pe profit, ultima care şi-a anunţat rezultatele fiind Petrotel Lukoil, unitate controlată de gigantul rusesc Lukoil. Intrarea pe profit a unităţii din Ploieşti vine pe fondul unui an extrem de zbuciumat, compania fiind în centrul unui scandal imens de evaziune fiscală.

Datele de la Ministerul Fi­nanţelor arată că anul trecut Petrotel-Lukoil, unitate cu o capacitate de procesare a petrolului de 2,4 milioane de tone, a terminat cu un business de 4,3 mld. lei, cu 33% mai mic faţă de cel din 2014.

În ciuda scăderii afa­cerilor, ceea ce atrage atenţia este profitul net înregistrat de companie, în valoare de 15,1 milioane de lei, în contextul în care în 2014 unitatea raporta pierderi de 308 milioane de lei. Numai în perioada 2010-2014 Petrotel-Lukoil a marcat pierderi de peste 2,2 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO