Energie

Rompetrol Rafinare, afaceri de 1,13 mld.dolari în T1 2019, în scădere cu 6%, şi pierdere de 14 mil.dolari, pe fondul creşterii inflaţiei şi fluctuaţiei cursului leu/dolar

Rompetrol Rafinare, afaceri de 1,13 mld.dolari în T1...

Autor: Roxana Rosu

15.05.2019, 12:19 98

Rompetrol Rafinare, membru al Grupului KMG International, a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri de 1,13 miliarde dolari, în scădere cu 6%, şi o pierdere de 14 milioane dolari, faţă de 3,7 milioane dolari în perioada similară din 2018.

Rezultatele companiei au fost influenţate de rata inflaţiei, în creştere cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi fluctuaţia monedelor de importanţă la nivel global (deprecierea leului în raport cu dolarul american cu aproximativ 4% comparativ cu paritatea din decembrie 2018).

„Rompetrol Rafinare este în continuare un barometru de performanţă, fapt certificat de rezultatele operaţionale aflate pe acelaşi trend impus în ultimii ani. Suntem foarte multumiţi de eforturile specialiştilor noştri, care menţin standardele de producţie foarte ridicate. Rezultatele financiare sunt determinate 100% de factori pe care nu îi putem controla, dar suntem ferm convinşi că până la finalul anului vom vedea imbunatăţiri pe piaţa internaţională. Am intrat in al 12-lea an de operare în România şi, cu siguranţă, experienţa acumulată din 2007 şi până în prezent ne va ajuta să consemnăm rezultate foarte bune până la finalul anului”, a declarat Yedil Utekov, Director General al Rompetrol Rafinare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO