Energie

Rominserv a câştigat un contract de 1 miliard de dolari pentru modernizarea unei rafinării din Kazahstan

Rominserv a câştigat un contract de 1 miliard de dolari...

Autor: Roxana Petrescu

01.08.2013, 17:42 889

Rominserv, contractorul general al grupului Rompetrol, a câştigat un contract de un miliard de dolari pentru modernizarea şi creşterea capacităţii de rafinare a rafinăriei Pavlodar din Kazahstan. Rafinăria Pavlodar este controlată de grupul KazMunaiGaz, companie de stat care controlează în proporţie de 100% grupul Rompetrol. Rafinăria are o capacitate de 5 milioane de tone, urmând ca în 2018 să ajungă la o capacitate de 7 milioane de tone.

"Expertiza şi experienţa dovedită de Rominserv în realizarea unor proiecte similare din cadrul rafinăriilor grupului, Petromidia din Năvodari şi Vega Ploieşti, au asigurat selectarea companiei drept contractor general al acestui amplu proiect la rafinăria Pavlodar", a declarat Kanat Bekmurza, directorul general al Rominserv.

În prima fază a proiectului, compania românească va asigura proiectarea şi procurarea materialelor şi a echipamentelor necesare construcţiei de noi instalaţii, dar şi pentru modernizarea celor existente.

În cursul anului 2014 rafinăria Pavlodar va analiza posibilitatea lansării celei de-a două etape a proiectului, ce are ca principale obiective îmbunătăţirea randamentului de prelucrare a ţiţeiului şi creşterea producţiei de combustibili de calitate superioară. Aceasta fază este prognozată a se încheia în cursul anului 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO