Energie

România solară: Peste 18.000 de locuinţe ar putea deveni producători de energie cu panouri pe acoperiş. Miile de oameni interesaţi să devină prosumatori reprezintă noul fenomen pe piaţa de energie locală

România solară: Peste 18.000 de locuinţe ar putea...

Autor: Roxana Petrescu

03.04.2021, 00:02 36760

Prosumatorul, acel consumator mic care-şi pro­duce singur energia necesară, are toate şansele să devină anul acesta vedeta sistemului energetic naţional dacă avizele şi contractele care sunt acum încheiate cu cele opt companii de distribuţie se vor transforma în proiecte reale.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Transelectrica cen­tralizate de ZF, la data de 22 martie existau circa 10.500 de avize de conectare la reţea date de distribuitorii de energie pentru proiectele solare ale unor persoane fizice, adică pentru montarea de panouri fotovoltaice pe acoperişurile locuinţelor, micilor ferme sau şcolilor din diferite sate.

Mai departe, potrivit aceleiaşi surse, circa 7.600 de mici investitori în energia verde aveau contractele de racordare la reţea, o etapă mai avansată, pentru finalizarea proiectelor solare.

Miile de oameni interesaţi să devină producători de energie de talie mică reprezintă un fenomen pentru piaţa de energie locală şi este dublat acum de revenirea marilor investitori în regenerabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO