Energie

România redevine un El Dorado pentru investitorii în energia verde. Pe masă sunt proiecte de 6 mld. euro. Dar orice investiţie are nevoie de aviz de la Transelectrica

România redevine un El Dorado pentru investitorii în...

Autor: Roxana Petrescu

18.04.2021, 00:04 6298

Antreprenorii locali sunt umăr la umăr cu giganţii internaţionali pentru a face energie verde, valoarea proiectelor în regenerabile anunţate de la începutul anului sau care deja au diferite avize de la Transelectrica fiind de circa 6 miliarde de euro.

Mai mult, companii al căror obiect de activitate nici măcar nu este energia au demarat investiţii dintr-un motiv simplu: regenerabilele, datorită avansului tehno­logic, se susţin singure, devenind astfel oportunităţi de business de sine stătătoare, nu doar cu sprijinul statului.

Potrivit datelor centralizate de ZF, care iau în calcul anunţurile oficiale făcute de investitori, dar şi datele publicate pe site-ul Transelectrica, în acest moment sunt în diferite etape de avizare proiecte eoliene şi solare cu o capacitate de peste 4,8 GW, în valoare de peste 5,7 mi­liarde de euro.

Capacitatea este semnificativă dacă ţinem cont de faptul că acum, în total, funcţionează 3 GW de proiecte eoliene şi 1,3 GW de proiecte solare, la nivelul întregului sistem energetic fiind instalaţi circa 20 GW, din care funcţionează jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO