Energie

România, în compania Nigeriei sau a Cambodgiei la durata conectării la energie sau cum stă un depozit jumătate de an pentru a i se aprinde becul?

România, în compania Nigeriei sau a Cambodgiei la...

Autor: Roxana Petrescu

04.11.2015, 08:00 738
România ocupă locul 133 din 189 de economii analizate de Banca Mondială pentru realizarea studiului Doing Business 2016 în ceea ce priveşte accesul la reţeaua de energie.
 
La nivelul Uniunii Euro­pene doar în Ungaria un con­sumator are de aşteptat mai mult pentru a se conecta la reţeaua de electricitate, 252 de zile, comparativ cu România, unde este necesară trecerea a 182 de zile de la mo­mentul iniţierii procedurilor până când o entitate poate să-şi aprindă becurile. Cu această „performanţă“, Ro­mânia a mai coborât o poziţie faţă de ediţia anterioară a studiului realizat de Banca Mondială pentru uşurinţa accesului la energie.
 
Pentru a analiza acest indicator, Banca Mondială ia în calcul durata racor­dării unui depozit de dimensiuni standard la reţeaua de energie. Instituţia porneşte de la câteva criterii standard. Depo­zitul este deţinut de un antre­prenor local şi este amplasat în cel mai mare oraş economic al ţării res­pective.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO