Energie

Restructurare fină: peste 1.500 de oameni au părăsit cinci campioni din energie în primele şase luni

Restructurare fină: peste 1.500 de oameni au părăsit...

Autor: Roxana Petrescu

17.08.2016, 00:05 207
În contextul preţurilor mici din piaţa energiei, companiile mari din sector şi-au văzut vânzările în scădere în prima jumătate a anului.
 
Petrom, cel mai mare producător de petrol, Romgaz, compania care extrage cel mai mult gaz din România, Hidroelectrica, firma care generează cea mai multă energie sau Rompetrol Rafinare, cea mai  mare rafinărie locală, toate au aplicat scheme de reducere a numărului de angajaţi în primul semestru.
 
Mai bine de 1.200 de oameni au părăsit Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, în primul semestru al anului, compania fiind într-o luptă acerbă pentru tăierea costurilor în contextul în care barilul de petrol refuză să treacă de pragul de 50 de dolari. Astfel la finalul primelor şase luni, în grupul OMV Petrom mai lucrau 15.237 de oameni, o „umbră“ faţă de cei mai bine de 50.000 de oameni care făceau parte din structura companiei petroliere la privatizarea din 2004. Petrom nu a făcut un secret din aplicarea măsurilor de reducere a costurilor încă de anul trecut când barilul de petrol a pierdut aproape peste noapte jumătate din valoare. Odată cu reducerile de personal, sondele neprofitabile ale companiei au fost închise, iar bugetul de investiţii a fost tăiat cu 35% în primele şase luni. Toate măsurile au fost luate pentru a repune compania pe profit în contextul în care în 2015 Petrom a bifat primele pierderi de la privatizare pe fondul deprecierii activelor de explorare şi producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO