Energie

Restart Energy renunţă la furnizarea de gaze naturale, iar cei 18.000 de clienţi vor fi alocaţi automat de ANRE altui furnizor; compania vrea să furnizeze energie electrică din surse regenerabile

Restart Energy renunţă la furnizarea de gaze naturale,...

Autor: Roxana Rosu

12.11.2021, 13:50 7593

Restart Energy, furnizor de energie electrică şi gaze naturale, a decis să renunţe la furnizarea de gaze naturale şi să se concentreze pe energie verde, începând cu 2022, cei 18.000 de clienţi ai companiei urmând să fie alocaţi automat către Furnizorii de Ultimă Instanţă alocaţi de ANRE.

Clienţii vor avea la dispoziţie o perioadă de timp în care să-şi aleagă alt furnizor sau să decidă să rămână la furnizorul de ultimă instanţă.

Indiferent de furnizorul ales, în perioada 1 Noiembrie 2021 - 31 Martie 2022, conform legii recent adoptate privind plafonarea şi compensare preţurilor la energie şi gaze naturale, preţul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,37 lei/kWh, din care componenta de preţ a gazelor naturale va fi în valoare de maxim 0,250 lei/kWh, se arată într-un comunicat al Restart Energy. Suplimentar, pentru anumiţi consumatori al căror consum de gaze naturale este în limita a 1100 metri cubi, în aceeaşi perioadă se aplică şi o compensaţie de 33% din preţul gazului marfă, direct pe factură, de către furnizori.

“Piaţa de gaze naturale din România, dar şi de la nivel european, traversează o perioadă extrem de dificilă, caracterizată de o volatilitate ridicată a preţului, lipsă de predictibilitate în zona de aprovizionare şi schimbări majore într-un orizont de timp foarte scurt, ceea ce creează o stare de disconfort real, atât în rândul furnizorilor din domeniul gazelor naturale, cât şi al clienţilor finali. Acestor condiţii speciale li se adaugă modificările legislative recent adoptate în România, care, conform proiecţiilor noastre, vor avea un impact negativ important asupra activităţii de furnizare a gazelor naturale. Drept urmare, după o analiză atentă, am decis renunţarea la activitatea de furnizare de gaze naturale începând cu anul 2022 şi concentrarea pe energie electrică şi soluţii de energie regenerabilă, pentru a putea să oferim investitorilor noştri valoare adăugată într-un cadru predictibil şi stabil”, spune Armand Domuţa, General Manager Restart Energy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO