Energie

Record de consum naţional de energie în această iarnă: 9.400 MW marţi, când câteva mii de blocuri din Bucureşti nu aveau căldură

Record de consum naţional de energie în această...

Autor: Gabriel Pecheanu, Răzvan Botea

09.12.2020, 17:09 208

Transelectrica semnalează că marţi a fost înregistrat consumul maxim de energie electrică din această iarnă - aproape 9.400 MW.

În aceeaşi zi, mii de blocuri din Bucureşti nu aveau apă caldă sau căldură din cauza avariilor Termoenergetica. Miercuri, la ora 18.30, pe site-ul Termoenegetica erau semnalate avarii la peste 250 de blocuri sau clădiri administrative din Bucureşti. 

Lipsa investiţiilor în sistemul de termoficare din ultimii ani face ca mii de tone de apă fierbinte să se piardă prin conducetele din subteranul Bucureştiului. 

În Sistemul Electroenergetic Naţional au fost înregistrate marţi cele mai ridicate valori instantanee de consum al energiei electrice de la începutul anului şi până în prezent, respectiv 9389 MW, potrivit Transelectrica.

La nivelul municipiului Bucureşti consumul a atins 1400 MW. De asemenea, valoarea înregistrată ieri la nivel naţional depăşeşte consumul maxim instantaneu din decembrie 2019, respectiv 9.154 MW.

„Chiar dacă în perioada pandemiei s-a remarcat o scădere generală a consumului de energie electrică la nivel naţional, începând cu luna noiembrie 2020, s-a înregistrat o creştere de consum. În istoricul ultimilor 5 ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrică a fost consemnat în luna ianuarie 2017, având o valoare de 9930 MW”, transmite, miercuri, Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO