Energie

Rainer Seele, CEO al grupului austriac OMV, la prima conferinţă din România: Avem nevoie de un cadru guvernamental şi legislativ stabil pentru a continua investiţiile

Rainer Seele, CEO al grupului austriac OMV, la prima...

Autor: Corina Mirea

26.04.2016, 17:32 413

Rainer Seele, executivul care a preluat din vara anului trecut conducerea grupului austriac OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a venit astăzi la Bucureşti pentru a condiţiona investiţiile grupului de asigurarea de către Guvern a unui cadru stabil.

“Un mesaj foarte important este că avem nevoie de un cadru guvernamental şi legislativ stabil şi sustenabil pentru a face investiţii în continuare în exploatare. Planurile noastre de investiţii în România vizează un termen de 20-25 de ani, dar avem nevoie, ca mare investitor, de acest cadru stabil”, a spus Seele.

Este pentru prima dată când Rainer Seele susţine o conferinţă oficială în România de la numirea sa, dezvăluind strategia grupului pentru piaţa locală în următoarea perioadă. Ieşirea sa la rampă vine în contextul în care 2015 a fost un an negru pentru industria de petrol şi gaze pe fondul scăderii preţului barilului de la o medie de 100 de dolari pe baril la aproximativ 30 de dolari la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO