Energie

RAFO Oneşti, fosta perlă a coroanei domeniului petrolier din România, a intrat în faliment. CITR pregăteşte vânzarea rafinăriei întreagă sau bucăţi

RAFO Oneşti, fosta perlă a coroanei domeniului...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.09.2019, 18:00 17169

Rafinăria RAFO din Oneşti, una dintre cele mai mari companii din domeniul petrolier din România în urmă cu 20 de ani, a intrat în faliment, conform unei decizii luate astăzi de Tribunalul Bacău.

„Falimentul RAFO survine ca o consecinţă firească a faptului că intenţiile investitorilor nu s-au concretizat într-o tranzacţie, coroborată cu expirarea, pe 22 august a.c., a planului de reorganizare a companiei, de 18 luni. Este de notat faptul că RAFO nu funcţionează de o perioadă lungă de timp, activitatea sa de producţie fiind oprită în 2008, cu mult înainte de intrarea în insolvenţă”, spun reprezentanţii CITR, desemnată lichidatorul judiciar al RAFO.

Primul pas din procedura falimentului va fi reluarea procesului de inventariere şi evaluare a rafinăriei, urmat de întocmirea unei noi strategii de valorificare, menită să acopere recuperarea creanţelor şi cheltuielile de conservare. Judecătorul sindic va stabili un termen până la care toţi creditorii care au înregistrat creanţe după deschiderea procedurii de insolvenţă vor înregistra cereri de înscriere la masa credală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO