Caută doar în titlu
Energie

Rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti îşi opresc activitatea pentru o revizie programată

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, va opri până pe data de 15 noiembrie activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie, pentru desfăşurarea reviziei programate, iar rafinăria Vega îşi va reduce activităţile de producţie, informează compania.

“Revizia va permite funcţionarea continuă a instalaţiilor de producţie din cadrul rafinăriei Petromidia până în 2020, când este programată revizia generală de 4 ani“, declară Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare.

Lucrările de revizie a celor trei unităţi de producţie (rafinăriile Petromidia şi Vega, divizia de petrochimie) presupun chltuieli de circa 21,5 milioane dolari, la care s-ar putea adăuga circa 4,5 milioane dolari pentru alte operaţiuni suplimentare. La lucrări, care sunt coordonate de compania Rominserv - contractorul general al KMG International, participă peste 40 de companii partenere, 2.000 de persoane pe platforma Midia şi circa 200 de persoane la Vega.

În perioada de revizie se vor implementa 22 de proiecte de investiţii pe platforma Midia şi cinci în Vega, pregătirea instalaţiilor pentru funcţionare continuuă a rafinariei Petromidia până în 2020, dar şi verificarea şi reavizarea a peste 830 de conducte şi echipamente sub presiune în Petromidia şi 283 în Vega.

Rafinăria Petromidia a procesat în prima jumătate a anului circa 3,1 milioane tone de materie primă, în creştere cu peste 27% faţă de nivelul obţinut în perioada similară din 2017.

În aceeaşi perioadă, rafinăria Vega Ploieşti a procesat o cantitate totală de 194.000 de tone, în creştere cu 28% faţă de perioada similară din 2017.

Pentru acest an, Petromidia şi-a propus să prelucreze o cantitate totală de 5,44 milioane tone de materii prime, după ce aceasta a atins în 2017 un record de 5,66 milioane tone. În acelaşi timp, rafinăria Vega intenţionează să atingă un nivel de 387.000 de tone de materii prime procesate, în creştere cu circa 4% faţă de volumul înregistrat anul trecut.

Divizia de petrochimie şi-a majorat în primul semestru al anului producţia totală de polimeri cu 26% faţă de perioada ianuarie-iunie a anului trecut, până la un nivel de 81.600 tone. Pentru acest an, divizia de petrochimie şi-a propus obţinerea unei cantităţi de 205.000 tone de polimeri, faţă de un nivel de 147.000 de tone de polimeri atins în 2017.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.