Energie

Rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom a mers la capacitate maximă cu rivalii de la Petromidia închişi. Vânzările de produse petroliere au crescut cu 24% în T3

Rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom a mers la capacitate...

Autor: Roxana Petrescu

08.10.2021, 12:11 515

Golul lăsat în piaţă de închiderea rafinăriei Petromidia, cea mai mare unitate de procesare a ţiţeiului din România, în urma exploziei la una dintre instalaţiile unităţii pe 2 iulie, a creat o oportunitate de business pentru rivalii de la OMV Petrom şi rafinăria Petrobrazi.

Astfel, potrivit datelor publicate de OMV Petrom azi pe bursă, unitatea a mers la o capacitate de 100% în al treilea trimestru al anului, faţă de 91% în al doilea trimestru, vânzările de produse rafinate crescând cu 14%.

De pe 2 iulie Petromidia este închisă, oficialii Rompetrol, proprietarii unităţii de la malul mării, spunând că la finalul acestei luni ar putea fi reluate operaţiunile.

Un alt segment pe care OMV Petrom a marcat o creştere majoră este cel al producţiei de energie. Astfel, cantitatea livrată în al treilea trimestru al anului de centrala pe gaze de la Brazi a fost dublă faţă de cea din al doilea trimestru, respectiv 1,37 TWh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO