Energie

PwC: Europa are nevoie de investiţii de peste 2 trilioane dolari în reţeaua de electricitate până în 2050, pentru a susţine tranziţia energetică. Sectoarele de petrol şi gaze, energie electrică şi utilităţi şi industria chimică vor forma sisteme de energie integrate

PwC: Europa are nevoie de investiţii de peste 2...

Autor: Roxana Rosu

02.07.2021, 11:03 1519

Tranziţia energetică de la combustibili fosili la surse regenerabile va presupune investiţii uriaşe în capacităţi de producţie şi infrastructură, sumele estimate doar pentru Europa pentru transformarea reţelei de electricitate fiind de peste 2 trilioane de dolari până în 2050, reiese dintr-un raport realizat de PwC.

Peste 190 de ţări s-au angajat să atingă obiectivele Acordului de la Paris din 2015, care înseamnă reducerea masivă a emisiilor de carbon până la atingerea neutralităţii din punct de vedere energetic. Aceste ambiţii sunt susţinute prin subvenţii, stimulente, investiţii şi sisteme de stabilire a preţurilor carbonului.

O estimare a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă arată că, pentru a pune pe picioare un sistem care să producă energie din resurse regenerabile până în 2050, sunt necesare investiţii de 13 trilioane de dolari la nivel global doar pentru consolidarea reţelelor de transport şi distribuţie a energiei.

Chiar dacă pe termen scurt şi mediu, petrolul, cărbunele şi gazele naturale vor continua să reprezinte un procent mare din materia primă folosită pentru producerea de electricitate şi căldură, tranziţia energetică este în plină desfăşurare.

Potrivit PwC, realizarea corectă a tranziţiei energetice este vitală din punct de vedere tehnologic, strategic, economic şi al mediului şi este clar că nicio companie nu poate parcurge această călătorie de una singură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO