Energie

Producătorul de fier din Cleveland-Cliffs preia subsidiara ArcelorMittal din SUA pentru 1,4 mld. dolari

Producătorul de fier din Cleveland-Cliffs preia...

Autor: Cristina Bellu

29.09.2020, 00:05 183

Cleveland-Cliffs Inc, principalul producător de minereu de fier din America, urmează să preia activele susbidiarei locale a ArcelorMittal, cel mai mare  producător de oţel din lume, într-o tranzacţie estimată la aproximativ 1,4 mld. dolari, potrivit Reuters.

Acordul, anunţat luni de cele două companii, va face din Cleveland-Cliffs cel mai mare producător de oţel laminat din America de Nord, ArcelorMittal urmând să primească până la un sfert din businessul Cleveland-Cliff şi să permită firmei să ofere acţionarilor posibilitatea de buyback pe acţiuni.

Titlurile ArcelorMittal au crescut cu 8,3% la începutul zilei, fără a reuşi să compenseze pierderile înregistrate săptămâna trecută, când pieţele s-au prăbuşit din cauza îngrijorării generate de creşterea cazurilor de coronavirus, lucru care ar putea împiedica redresarea eco­nomică, notează Reuters.

Agenţia de ştiri a anunţat duminică, citând surse, că ArcelorMittal a negociat  fuzionarea operaţiunilor din SUA cu Cleveland-Cliffs, care a cumpărat în martie producătorul american de oţel AK Steel, pentru 3 miliarde de dolari.

ArcelorMittal va continua să activeze pe piaţa nord-americană, incluzând operaţiunile din Canada şi Mexic, unde anul trecut a produs 9 milioane de tone de oţel.

Businessul din SUA a ArcelorMittal are peste 18.000 de angajaţi şi 25 de unităţi, inclusiv mine şi combinate de fabricare a oţelului, producţia totală ajungând la 12,9 milioane de tone de oţel în 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO