Energie

Primarul interimar al Capitalei: Bucureştenii nu vor plăti în plus la încălzire, suplimentăm bugetul RADET la rectificare

Primarul interimar al Capitalei: Bucureştenii nu vor...

Autor: Aurelia Alexa

13.10.2015, 18:25 170

Ştefănel Marin a precizat că angajaţii primăriei au reuşit să identifice o sumă de 50 de milioane de lei care va putea fi tăiată de la alte instituţii şi va putea fi alocată RADET la rectificarea bugetară.

"Deci nu va exista o majorare (a preţului pentru încălzire, n.r.) pentru populaţie", a spus Ştefănel Marin.

Acesta a mai precizat că proiectul de rectificare va fi pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei în cursul zilei de miercuri.

Întrebat ce se va întâmpla dacă se va decide o creştere a preţului gigacaloriei, primarul a precizat că nu va putea aloca în buget o sumă mai mare pentru eventuale majorări.

Directorul general al ELCEN Marcel Nicolaescu a precizat însă că nu s-a cerut o creştere a preţului gigacaloriei şi că nu va exista nicio creştere a preţului la producător.

În plus, directorul ELCEN a precizat că reducerea propririi pe contul RADET la 50% va fi menţinută atât cât va fi nevoie pentru ca bucureştenii să aibă căldură în această iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO