Energie

Primăria Oradea îşi face centrală electrică fotovoltaică cu fonduri norvegiene de 1,7 mil. euro, construcţie ce va fi amplasată pe lângă noua sală polivalentă

Primăria Oradea îşi face centrală electrică...

Autor: Laurentiu Cotu, Mediafax

02.09.2021, 17:56 303

Primăria Oradea va investi peste 2 mil. euro, din care aproximativ 1,7 mil. euro sunt fonduri norvegiene, pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice în vecinătatea noii săli polivalente de 20,5 mil. euro de pe strada Traian Blajovici.

Noua centrală va fi destinată în special autoconsumului de energie electrică, prin alimentarea cu energie electrică a staţiei termice şi a staţiilor de încărcare auto din zona respectivă, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

„Centrala va fi ca o copertină deasupra maşinilor din parcare şi le va proteja inclusiv de soare, ploaie sau ninsoare, iar panourile fotovoltaice vor produce curent electric care va fi folosit la viitoarea staţie geotermală din zona sălii polivalente. Staţia geotermală consumă aproximativ 1,1 megawaţi de curent, iar această centrală fotovoltaică va produce aproximativ 0,85 megawaţi, rămâne un cost de aproximativ 20% pe care va trebui să-l acoperim noi. Centrala va fi construită pe fonduri norvegiene, pe care le-am accesat inclusiv pentru a introduce încălzirea prin apă geotermală la sala polivalentă“, a declarat primarul Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă. Proiectul presupune instalarea a aproximativ 1.480 de module fotovoltaice, cu o putere de circa de 858,4 kWp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO