Energie

Primăria Capitalei va cumpăra energie termică şi de la alţi furnizori, în afară de ELCEN

Primăria Capitalei va cumpăra energie termică şi de...

Autor: Nicolae Oprea

14.11.2019, 13:14 266

Primăria Capitalei va achiziţiona energie termică pentru zonele Pipera – Aviaţiei  şi Colentina – Fundeni de la alţi furnizori în afară de ELCEN, asta pentru că CET-urile Pipera şi Titan nu mai furnizează energie. Un proiect în acest sens a fost votat în şedinţa CGMB de joi.

„Se aprobă demararea de către RADET Bucureşti a procedurilor necesare în vederea achiziţionării de energie termică în zonele deficitare ale sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Municipiul Bucureşti, repectiv Pipera — Aviaţiei şi Colentina — Fundeni”, se arată în raportul de specialitate al proiectului votat în şedinţa CGMB de joi.

Alexandrul Burghiu, director RADET, a explicat pentru MEDIAFAX că CET-urile de la care PMB urmează să cumpere energie nu există în prezent, însă se va face o licitaţie pentru construirea unui astfel de sistem.

„Sistemul de termoficare al RADET este proiectat cu 6 CET-uri mari, însă, în prezent, Pipera şi Titan nu mai furnizează energie. Practic, prin acest proiect, RADET cere acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru demararea procedurilor de achiziţie a energiei termice în zonele respective. Vom face licitaţie, în care noi punem condiţii, adică în cât timp să construiască CET-ul şi de câtă energie avem nevoie. Totodată, noi ne obligăm să cumpărăm de la ei pe o anumită perioadă de timp. Este o soluţie pentru a reface sistemul”, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Burghiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO