Energie

Preţurile petrolului au atins maximele a 11 luni, susţinute de angajamentul Arabiei Saudite de a reduce producţia şi de câştigurile puternice pe burse

Preţurile petrolului au atins maximele a 11 luni,...

Autor: Mediafax

09.01.2021, 00:02 399

Preţurile petrolului au atins maximele a 11 luni, susţinute de angajamentul Arabiei Saudite de a reduce producţia şi de câştigurile puternice pe bursele majore, anunţă Reuters. 

Petrolul Brent a urcat la 55,42 dolari pe baril, cel mai mare preţ de la sfârşitul lunii februarie, iar petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 82 de cenţi, sau 1,6%, la 51,65 dolari, de asemenea, cel mai înalt nivel de la sfârşitul lunii februarie.

În această săptămână, Arabia Saudită a promis o reducere voluntară suplimentară de 1 milion de barili pe zi (bpd) în februarie şi martie, ca parte a unui acord în cadrul căruia majoritatea producătorilor OPEC + vor menţine producţia constantă.

Analiştii au spus că preţurile petrolului ar putea înregistra o corecţie în următoarele luni dacă cererea de combustibil rămâne constrânsă de pandemie. Restricţiile asupra călătoriilor şi a altor activităţi din întreaga lume pentru a limita creşterea numărului de cazuri COVID-19 influenţează vânzările de combustibili, slăbind perspectiva unei recuperări a cererii de energie în prima jumătate a anului 2021.

Bursele globale sunt pe creştere, Nikkei din Japonia atingând maximul a trei decenii, investitorii concentrându-se pe speranţele unei redresări economice în cursul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO