Energie

Preţul petrolului revine pe scădere şi ajunge la 52 de dolari

Preţul petrolului revine pe scădere şi ajunge la 52 de...

Autor: Ştefan Stan

14.12.2016, 12:32 148

Preţurile petrolului au scăzut miercuri după o creştere a rezervelor de petrol ale SUA şi o estimare a OPEC, care ar fi putut produs mai mult petrol în noiembrie decât era estimat iniţial, ceea ce ar face planul de plafonare a producţiei ineficient, scrie Bloomberg.

Preţul petrolului West Texas Intermediate a scăzut cu 1,3%, la 52,29 dolari barilul. Preţul petrolului Brent a scăzut cu 1,08%, la 55,12 dolari barilul.

Traderii au spus că scăderile de preţuri vin în urma unei creşteri surpriză a producţiei din SUA.  Pieţele s-au concentrat pe o creştere a dobânzii în SUA anticipat, care ar urma să impulsioneze dolarul, ceea ce va face importurile de combustibili în dolari mai scumpe pentru ţările care folosesc valuta domestic.

”Traderii se pregătesc deja pentru o majorare cu 0,25% a dobânzii de referinţă de către FED”, a spus Gren McKenna, strateg la fondul de brokeraj AxiTrader. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO