Energie

Preţul petrolului a scăzut la 45 de dolari, după ce OPEC dă semne că nu va reuşi să stabilească o serie de cote individuale pentru plafonarea p roducţiei

Preţul petrolului a scăzut la 45 de dolari, după ce...

Autor: Ştefan Stan

17.11.2016, 10:23 339

Preţul petrolului a scăzut cu 0,4%, la 45,36 de dolari barilul în New York, după ce rezervele SUA au crescut pentru a treia săptămână. Preţurile au scăzut în condiţiile în care miniştrii energiei din Iran şi Irak, doi producători care au reprezentat cel mai mare obstacol la plafonarea producţiei propusă de Organizaţia Ţărilor Exportatoarea de Petrol, au spus că nu vor discuta săptămâna aceasta în Qatar.

Arabia Saudită, Irakul şi Iranul nu au ajuns la o opinie comună legată de cum să împartă plafonările de producţie, a spus un delegate OPEC, citat de Bloomberg.

Preţul petrolului Brent în Londra a scăzut cu 0,5%, la 46,40 de dolari barilul.  

Cuprul a scăzut de la maximul ultimilor doi ani în Shanghai, iar volumele s-au micşorat în condiţiile în care interesul investitorilor chinezi în metal a scăzut. Futures au scăzut în China cu 6,5% săptămâna aceasta, şi se tranzacţionau cu 43.670 de yuani tona.

Aurul pare că s-a stabilizat după ce alegerile din SUA l-au tras în jos, şi se îndreaptă spre o săptămână fără surprize. Preţul aurului a crescut cu 0,3%, la 1,228 dolari uncia.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO