Energie

Preţul petrolului a crescut cu 8%, susţinut de speculaţii că Rusia şi OPEC ar putea reduce producţia

Preţul petrolului a crescut cu 8%, susţinut de...

Autor: Marius Oncu

28.01.2016, 17:55 431

Revenirea cotaţiei ţiţeiului s-a accelerat în această săptămână alimentată de aşteptările investitorilor pentru un acord care să diminueze presiunea masivă de pe piaţa petrolului, unde în prezent oferta este mai ridicată decât cererea.

Ministrul Energiei, Alexander Novak, a declarat că Arabia Saudită a propus scăderea producţiei cu până la 5% de către fiecare dintre statele care ar fi parte la înţelegere, pentru a susţine preţul.

Petrolul Brent se afla în urcare cu 2,03 dolari, la 35,13 dolari, în jurul orei 14:25 GMT, în creştere cu peste 6%, după un avans de 4,1% miercuri. Un maxim al şedinţei de joi, de 35,84 dolari pe baril a marcat cel mai ridicat nivel pentru petrol începând din 6 ianuarie, şi reprezintă un avans de 8% faţă de ziua anterioară.

Preţul petrolului de pe piaţa din SUA a crescut cu 1,82 dolari, la 35,13 dolari, urmând unui avans de 2,7% în ziua anterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO