Energie

Premierul Mihai Tudose îi cere socoteală şefului ANRE pentru scumpirea energiei

Mihai Tudose

Mihai Tudose

Autor: Mediafax

10.08.2017, 00:00 227

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului energiei Toma Petcu să iniţieze demersurile pentru a cere Parlamentului să demareze o anchetă la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), după întârzirea unor licitaţii care au dus la scumpirea electricităţii.

„Eu cred că e un moment în care să putem cere Parlamentului în mod public, în numele Guvernului, o anchetă la ANRE, că nu ne sunt subordonaţi nouă. Dar Parlamentul cred că poate să-l întrebe pe dl Havrileţ (n.n.- Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE) de ce îi e cald de vreo două-trei luni şi nu a făcut ce trebuie. Poate facem şi o adresă oficială către Parlament“, a spus premierul Mihai Tudose, adresându-se ministrului energiei Toma Petcu. Ministrul energiei afirmase în şedinţa Executivului că ANRE este cea care nu a organizat licitaţii pentru achiziţionarea de energie de pe piaţa secundară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO