Energie

Polonezii s-au înfuriat: Autoritatea poloneză anti-monopol a amendat Gazprom cu 7,6 miliarde dolari pentru că a construit gazoductul Nord Stream 2 fără aprobare

Polonezii s-au înfuriat: Autoritatea poloneză...

Autor: Alex Ciutacu

07.10.2020, 12:30 1044

Autoritatea poloneză anti-monopol (UOKiK) a anunţat miercuri că a sancţionat compania rusească Gazprom cu suma de 29 miliarde zloţi, adică 7,6 miliarde dolari, pentru că a construit gazoductul Nord Stream 2 fără aprobarea autorităţii de supraveghere, potrivit Reuters.

UOKiK a mai aplicat amenzi în valoare totală de 234 milioane zloţi, adică peste 61,3 milioane dolari, pentru celelalte cinci companii care au finanţat gazoductul. Nord Stream 2 ar putea dubla capacitatea de export pentru gazele ruseşti prin Marea Baltică.

Proiectul Nord Stream 2 este condus de Gazprom, iar jumătate din fondurile pentru proiect fin de la nemţii de la Uniper şi Wintershall, cât şi de anglo-danezii de la Shell, austriecii de la OMV şi francezii de la ENGIE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO