Energie

Polonezii de la PGNiG vor să intre şi în România

Polonezii de la PGNiG  vor să intre şi în România

Autor: Luiza Chiroiu

26.01.2015, 11:53 246

PGNiG intenţionează să profite de preţurile scăzute la gaz şi petrol şi să-şi extindă operaţiunile de explorare a gazelor în afara Poloniei, vizând achiziţii în mai multe părţi ale lumii.

Compania poloneză, care conduce operaţiuni de explorare a gazului de şist în Polonia, plănuieşte să cheltuiască aproximativ 2 miliarde de zloţi (530 de miliarde de dolari) pentru explorarea şi exploatarea gazului în acest an.

"Analizăm mai multe achiziţii în Europa, în special în Marea Nordului", a declarat Zbigniew Skrzypkiewicz, directorul diviziei de explorări şi exploatări a PGNiG, pentru cotidianul Parkiet.

În afara Europei, compania poloneză de stat din domeniul energiei analizează posibilitatea extinderii în Statele Unite ale Americii, Canada, Arabia Saudită, Oman sau Pakistan.

PGNiG vizează creşterea producţiei zilnice de gaze naturale cu 67%, la 150.000 de barili echivalent petrol, până în 2022. PGNiG este cel mai mare distribuitor de gaze din Polonia şi cea mai importantă companie poloneză în domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO