Energie

Petromidia: Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă, iar echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului

Petromidia: Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei...

Autor: Roxana Rosu

02.07.2021, 13:41 1703

Grupului KMG International, proprietarul rafinăriei Petromidia, a anunţat că procesele tehnologice din cadrul rafinariei au fost sistate in conditii de siguranţă, iar echipele de intervenţie acţioneaza pentru controlul şi stingerea incendiului.

În urmă cu puţin timp, o explozie puternică a avut loc la  Petromidia  aceasta fiind cea mai are unitate de procesare a petrolului din România. 

Comunicatul KMG International:

In cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinariei Petromidia, in cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situatiilor de criza, procesele tehnologice din cadrul rafinariei au fost sistate in conditii de siguranta. In acest moment, echipele de interventie actioneaza pentru controlul si stingerea incendiului. Multumim autoritatilor pentru profesionalismul si promptitudinea cu care au reactionat la acest incident. Vom revenim cu mai multe detalii, in cel mai scurt timp.

Rafinăria Petromidia este deţinută de Rompetrol Rafinare, controlat de grupul kazah KMG, în proporţie de 48,1% de grupul KMG International, în timp ce statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri deţine 44,7% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO