Caută doar în titlu
Energie

Petrom investeşte 60 mil. euro la Petrobrazi pentru ca rafinăria să reacţioneze mai rapid la schimbările din piaţă

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, va investi 60 de milioane de euro într-o unitate care va fi amplasată în cadrul Petrobrazi şi care-i va permită rafinăriei să transforme GPL-ul în bezină şI în alte produse cu valoare adăugată mare. Practic, această investiţie va creşte gradul de flexibilitate al rafinăriei şi-i va permită unităţii de procesare a petrolului să aibă un răspuns mai rapid la schimbările din piaţă.

“Implementarea proiectului Poli-combustibili, care foloseşte tehnologii inovatoare pentru a creşte producţia de benzină şi motorină, ne va oferi un avantaj competitiv determinat de creşterea producţiei cu valoare adăugată ridicată (produse albe) şi o structură mai flexibilă a producţiei”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Downstream Oil.

Proiectul implică construirea a trei reactoare principale, mai multe coloane şi pompe. Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă în 2017, urmând ca unitatea să devină complet operaţională la începutul anului 2019.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.