Energie

Petrom investeşte 60 mil. euro la Petrobrazi pentru ca rafinăria să reacţioneze mai rapid la schimbările din piaţă

Petrom investeşte 60 mil. euro la Petrobrazi pentru ca...

Autor: Roxana Petrescu

22.02.2017, 11:33 683

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, va investi 60 de milioane de euro într-o unitate care va fi amplasată în cadrul Petrobrazi şi care-i va permită rafinăriei să transforme GPL-ul în bezină şI în alte produse cu valoare adăugată mare. Practic, această investiţie va creşte gradul de flexibilitate al rafinăriei şi-i va permită unităţii de procesare a petrolului să aibă un răspuns mai rapid la schimbările din piaţă.

“Implementarea proiectului Poli-combustibili, care foloseşte tehnologii inovatoare pentru a creşte producţia de benzină şi motorină, ne va oferi un avantaj competitiv determinat de creşterea producţiei cu valoare adăugată ridicată (produse albe) şi o structură mai flexibilă a producţiei”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Downstream Oil.

Proiectul implică construirea a trei reactoare principale, mai multe coloane şi pompe. Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă în 2017, urmând ca unitatea să devină complet operaţională la începutul anului 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO