Energie

OSCAR Downstream, cea mai mare companie petrolieră independentă: În ultimii cinci ani am avut investiţii totale de 50 de milioane de euro. Pe termen lung vrem să ne extindem

OSCAR Downstream, cea mai mare companie petrolieră...

Autor: Roxana Petrescu

25.06.2021, 09:53 2171

În 20 de ani de la lansare, OSCAR Downstream a devenit cel mai mare jucător independent din piaţa petrolieră locală, planul firmei controlată de omul de afaceri Alin Niculae fiind de a se extinde pe termen lung.

“Am investit continuu în ultimii ani pentru dezvoltarea şi creşterea unei echipe solide, consolidarea experienţei acumulate şi creionarea unei infrastructuri de viitor”, spune Alin Niculae, omul din spatele OSCAR Downstream.

Potrivit datelor furnizate, în ultimii cinci ani investiţiile în dezvoltarea OSCAR Downstream s-au ridicat la 50 de milioane de euro, firma având în prezent peste 450 de angajaţi.

Compania a terminat anul tre­cut cu un business de circa 2 m­iliarde de lei, în scădere faţă de afacerile de 2,9 miliarde de lei din 2019. În ciuda acestei evoluţii, reprezentanţii OSCAR Downstream spuneau recent că anul trecut a fost foarte bun pentru companie, mai ales datorită creşterii profitabilităţii. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, firma a încheiat anul 2020, unul dintre cei mai dificili pentru industria mobilităţii, cu un profit net de 155 de milioane de lei, de 3,4 ori mai mare decât cel din 2019. În prezent, compania are peste 5.000 de parteneri de business.

„Profitabilitatea a fost influenţată de puterea de adaptabilitatea a companiei la condiţiile pandemice, flexibilitatea în luarea deciziilor interne, managementul riscului de neîncasare şi utilizarea unor instrumente financiare de acoperire a riscurilor”, menţionau recent reprezentanţii firmei.

Portofoliul OSCAR include în principal furnizarea de motorină prin utilizarea unor canale de distribuţie variate: vânzare en-gross, staţii de incintă OSCAR DIESELpoint şi carduri de carburant OSCAR, completate de servicii personalizate pe specificul fiecărei industrii.

În prezent, compania are 80 de staţii de alimentare, pe pricipalele rute comerciale, cu 49 de benzinării în franciză sub brandul RO şi 31 de staţii exclusive B2B, sub brandul DIESELpoint Access. La acestea se adaugă 2.400 de staţii de incintă, active la nivel naţional, sub brandul OSCAR şi DIESELpoint Access.

Dincolo de partea de staţii, OSCAR Downstream deţine un lanţ logistic integrat format din 7 depozite de carburant, dintre care patru au fost construite de la zero, şi 77 de autocisterne proprii. Compania a fost lansată în 2001, oferind soluţii personalizate pentru segmentul comercial de clienţi.

„Cei 20 de ani se împlinesc după traversarea unui an atipic, cu o dinamică aparte şi o predictibilitate foarte scăzută, din cauza restricţiilor pandemice impuse la nivel global. A fost un an în care s-a pus accent pe consolidare, pe susţinerea partenerilor şi pe parteneriatele pe termen lung, reuşind astfel atingerea obiectivelor propuse de optimizare a activităţii, creştere a bazei de clienţi B2B, cu companii din toate domeniile de activitate, şi extinderea reţelei de benzinării în franciza RO. Pe termen lung obiectivul OSCAR este acela de a păstra flexibilitatea şi adaptabilitatea business-ului la o piaţă tot mai dinamică, atât B2B cât şi B2C, şi de a extinde activitatea”, au mai precizat reprezentanţii grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO