Energie

OMV Petrom îşi dublează profitul net după primele trei trimestre de scumpiri: Compania a ajuns la un câştig net de 1,67 mld. lei, dublu faţă de 2020, şi afaceri de 17 mld. lei

OMV Petrom îşi dublează profitul net după primele...

Autor: Roxana Petrescu

29.10.2021, 08:54 431

OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a ajuns la finalul primelor trei trimestre la o cifră de afaceri de 17 mld. lei, în creştere cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut, dar a bifat un profit net de 1,67 mld. lei, dublu faţă de nivelul de 826 de milioane de lei din 2020.

În timp ce producţia totală de hidrocarburi a companiei s-a comprimat cu 10%, preţul mediu al ţiţeiului a fost cu 70% mai mare, pentru primele trei trimestre, până la 57 de dolari pe baril.

În timp ce producţia totală de hidrocarburi a companiei s-a comprimat cu 10%, preţul mediu al ţiţeiului a fost cu 70% mai mare, pentru primele trei trimestre, până la 57 de dolari pe baril. Mai departe, pe zona de energie electrică, producţia OMV Petrom pe primele nouă luni a beneficiat de o creştere a preţului pe bursa OPCOM de la 174 de lei pe MWh, la 381 lei/MWh în perioada analizată.

“În România, cererea pentru produsele noastre a revenit, în general, la nivelurile pre-COVID”, au anunţat reprezentanţii companiei în raportul prezentat azi Bursei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO