Caută doar în titlu
Energie

OMV Petrom a investit în ultimii doi ani aproape 21 mil. euro în modernizarea rafinăriei Petrobrazi. Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom: Ne propunem să reducem emisiile de carbon cu 27% până în 2025

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a investit în ultimii doi ani aproximativ 21 mil. euro în modernizarea infrastructurii din cadrul rafinăriei Petrobrazi şi în extinderea capacităţii de amestecare a bio-componenţilor în carburanţi de la 200 kilotone la aproximativ 350 kilotone de biocombustibili pe an.

Potrivit reglementărilor europene, conţinutul de energie regenerabilă din carburanţii din transport trebuie să crească de la 10%, în 2020, la 14% în 2030, pentru a sprijini obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transport. Ţintele de bio-componenţi sunt stabilite ca obiective de substituţie energetică, unde fiecare combustibil are un conţinut de energie diferit. 

„Suntem o companie energetică şi vrem să facem parte din soluţia pentru o energie mai curată. Investim în obţinerea de carburant cu un nivel ridicat de conţinut bio, precum şi în soluţii alternative pentru mobilitate şi în diverse alte proiecte sustenabile. Este un efort combinat la toate nivelurile companiei noastre, deoarece ne propunem să reducem emisiile de carbon cu 27% până în 2025 faţă de 2010”, spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde euro în unitatea de la Ploieşti, o treime din această investiţie contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 798 benzinării, la finalul lunii septembrie 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.