Energie

OMV Petrom a investit 1,5 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru a schimba sistemul de iluminat al celor zece rampe industriale

OMV Petrom a investit 1,5 milioane de euro la rafinăria...

Autor: Roxana Rosu

24.02.2021, 10:56 252

OMV Petrom a investit 1,5 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru a eficientiza sistemul de iluminat al celor zece rampe industriale unde este descărcat petrolul şi materiile prime şi încărcate produsele petroliere.

Vechiul sistem de iluminat din cadrul rampelor de aprovizionare a rafinăriei a fost dezafectat, iar corpurile de iluminat convenţionale au fost înlocuite cu circa 1.000 de corpuri noi LED.  

„Avem un rol esenţial în a asigura energia de care România are nevoie şi vrem să contribuim prin diverse soluţii la reducerea emisiilor de carbon pe toate segmentele noastre de activitate. Continuăm iniţiativele noastre prietenoase cu mediul pe întregul lanţ valoric care includ atât implementarea de noi tehnologii cât şi managementul eficient al energiei în timpul operaţiunilor”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an şi, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde euro în rafinărie. O treime din această investiţie a contribuit la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom are 21 mil. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile SNP înregistrează un avans de 3,2%, pe tranzacţii de 143,7 mil. lei, potrivit datelor BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO