Energie

OMV Petrom a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 lei pentru transportul petrolului şi gazelor la Secţia Terminal Midia fără autorizaţie de mediu reînnoită

OMV Petrom a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000...

Autor: Roxana Rosu

17.04.2019, 14:45 278

OMV Petrom (OMV Petrom) a primit o amendă de 60.000 lei de la Garda de Mediu şi a fost sancţionată cu suspendarea activităţii la  Secţia Terminal Midia pentru transportul petrolului şi a gazelor prin conducte fără să deţină autorizaţie de mediu reînnoită, dar măsura a fost contestată în instanţăl şi nu se aplică în acest moment.

OMV Petrom a contestat în instanţă amenda şi măsura de suspendare a activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu. Până la hotărârea definitivă a instanţei de judecată măsura este suspendată.

”Colaborăm cu autoritatea de mediu pentru obţinerea prelungirii autorizaţiei de mediu. Autorizaţia de mediu urma să fie reinnoită în decembrie 2018 si OMV Petrom a depus cerere din octombrie 2018 impreună cu documentele suport, in deplină conformitate cu termenul legal prevăzut în reglementările aplicabile. Procesul de reînnoire a autorizaţiei este unul complex  şi s-a prelungit mai mult decât ne aşteptam din cauza unor solicitări suplimentare din partea autorităţii competente de mediu”, se arată într-un comunicat al companiei.

La sfârsitul lunii martie, în urma unor plângeri ale localnicilor privind contaminarea unor terenuri cu reziduuri petroliere, Garda Nationala de Mediu a demarat o investigaţie in zona Vadu-Corbu.

Conform notei de constatare comunicată de Gardă, poluarea de la Vadu nu a putut fi legată de activităţile OMV Petrom în zonă.

Staţia Terminal Midia funcţionează din septembrie 1989 şi procesează producţia de gaze din Marea Neagră.

O eventuala oprire a Statiei ar conduce la oprirea completă a producţiei din Marea Neagra, de circa 25.000 bep/zi in prezent, spun reprezentanţii OMV Petrom. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO