Energie

O veste bună pentru bucureşteni: Termoenergetica Bucureşti a reluat furnizarea apei calde la parametrii normali în Sectorul 3

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă că a reluat furnizarea apei calde în Sectorul 3 al Capitalei la parametrii normali. 

În prezent, se află în curs de finalizare o singură lucrare, care afectează cinci puncte termice din cele peste 200 existente în această unitate teritorial administrativă a Municipiului Bucureşti, această lucrare urmând a fi finalizată în cursul acestei seri.

“Problemele existente în Sectorul 3 cu privire la funcţionarea apei calde sub parametrii normali nu sunt de ieri de azi, nu sunt din acest an. Ele au început după dispariţia CET-ului Titan ( aparţinand Ministerului Economiei) în anul 2012, dispariţie ce a făcut ca acest sector să devină o zonă deficitară din punct de vedere al termoficării. Având în vedere experienţa de două mandate a actualului primar de Sector, care ştie şi ştia de această problemă încă de la început, nu înţeleg de ce abia acum este prima dată când ne este transmisă o adresă oficial - iar când spun prima dată mă refer la faptul că din verificările efectuate în instituţie rezultă că nu a fost trimisă nici o altă adresă pe durata ambelor mandate - fix cu două luni înainte de finalizarea acestui mandat. Cetăţenii Sectorului 3 sunt şi cetăţenii Municipiului Bucureşti, iar problema termoficării este problema întregului oraş şi în acest domeniu actualul primar de sector nu a făcut nici un demers pentru a ne sprijini. În acest context, îi reamintesc primarului Sectorului 3 de problemele cauzate sistemului de termoficare de modul defectuos în care au fost realizate (de către Primăria Sectorului 3) lucrările de deviere a reţelei, pentru realizarea lucrărilor la parcarea subterană din Bulevardul Decebal. Acest mod defectuos a avut drept consecinţă faptul că timp de două săptămâni la începutul sezonului de încălzire 2019 -2020 nu s-a putut furniza cetăţenilor apă caldă şi căldură în această zonă. Situaţia a fost remediată de către compania noastră, după efectuarea unui circuit paralel de conducte”, declară directorul Companiei Municipală Termoenergetica, David Alexandru Burghiu.

De asemenea, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti va acorda o diminuare cuprinsă între 16 şi 24% la factura lunii curente ţinând cont de neplăcerile cauzate clienţilor. Diminuările vor fi calculate în funcţie de perioada şi orele de nefuncţionare pentru toate zonele afectate din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei.

Compania precizează că, în prezent, zonele unde apa caldă se furnizează deficitar sunt zone punctuale, iar acest lucru este ca urmare a realizării lucrărilor de reparaţii a conductelor de termoficare, sau cele pentru remedierea avariilor apărute în sistem.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.