Energie

O nouă companie care va asigura alimentarea cu energie termică în Capitală: Consilierii generali au înfiinţat „RADET 2”

O nouă companie care va asigura alimentarea cu energie...

Autor: Nicolae Oprea

26.02.2019, 15:36 319

CGMB a aprobat, marţi, un proiect care prevede înfiinţarea societăţii „Termoenergetica Bucureşti S.A” „în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică şi având în vedere falimentul RADET”, spun reprezentanţii PMB. Noua societate va fi „RADET 2”.

Potrivit proiectului, scopul înfiinţării unei noi companii este „raportat la necesitatea de a conserva continuarea şi funcţionarea serviciilor publice cu caracter economic, gestionate de întreprinderile publice înfiinţate, precum şi raportat la obligaţia Municipalităţii de a furniza servicii publice cu caracter economic, absolut necesare, esenţiale pentru asigurarea unui standard minim şi rezonabil de viaţă al locuitorilor din Municipiul Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat cu 37 de voturi pentru şi 8 împotrivă.

Practic, potrivit proiectului, s-a aprobat divizarea prin transferul simultat al patrimoniului Companiei Municipale Energetica, către alte două societăţi, printre care şi Termoenergetica. În nota de fundamentare se arată că astfel se ţine cont şi de decizia definitivă a Curţii e Apel Bucureşti, prin care au fost anulate hotărârile CGMB de înfiinţare a celor 22 de Companii Municipale.

„Scopul constituirii Societăţii Termoenergetica este prestarea şi furnizarea serviciului public de alimentare cu energie termică (...) producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice”, se arată în proiect.

În expunerea de motive se menţionează faptul că falimentul RADET este iminent.

„Municipiul Bucureşti propune aprobarea înfiinţării Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, societate care să îndeplinească condiţiile unui Oparator Regional, dar şi condiţiile de atribuire directă a contractului de delegare a activităţii de producere, distribuţie, transport şi furnizare a energiei termice, în aceste condiţii, având în vedere iminenţa intrării în procedura falimentului a RADET”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul a avut nevoie de două treimi din voturile consilierilor şi a trecut la limită, cu ajutorul celor de la PNL care au votat pentru, în afară de doi consilieri. Cei de la USR au fost singura formaţiune politică ce a votat împotrivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO