Energie

Nuclearelectrica a reconectat sâmbătă reactorul 2 de la Cernavodă, care se deconetase automat de la sistem cu două zile înainte

Nuclearelectrica a reconectat sâmbătă reactorul 2 de...

Autor: Roxana Rosu

18.10.2021, 10:24 181

Nuclearelectrica a anunţat luni dimineaţă că reactorul 2 de la Cernavodă, care s-a deconectat joia trecută de la Sistemul Energetic National,  a fost reconectat în după-amiaza zilei de 16 octombrie.

Unitatea 2 a CNE Cernavodaă s-a deconectat automat de la sistem în dimineata zilei de 14 octombrie ca urmare a declanşării intrerupătoarelor de livrare a energiei, se arată în comunicatul trimis luni de Nuclearelectrica.

”Deconectarea automata a Unitatii 2 precum si lucrarile de remediere nu au avut impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului unitatii, populatiei si mediului inconjurator, acestea desfasurandu-se in conformitate cu procedurile aplicabile in astfel de situatii”, a mai pus directorul general al companiei, Cosmin Ghiţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO