Energie

Nicuşor Dan: România va câştiga cel mai puţin din exploatarea gazelor din Marea Neagră

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan

Autor: Mediafax

02.08.2018, 00:00 338

Deputatul Nicuşor Dan a declarat miercuri că, în baza noii legi off-shore, România va câştiga cel mai puţin din exploatarea gazelor din Marea Neagră şi i-a cerut preşedintelui Iohannis să trimită la reexaminare legea pentru a majora procentul de câştig al statului român.

„În baza noii legi off-shore votate în Parlament, România va câştiga cel mai puţin din exploatarea gazelor din Marea Neagră, în comparaţie cu celelalte ţări europene care au rezerve similare.

De aceea, solicit preşedintelui Klaus Iohannis să retrimită legea off-shore în Parlament pentru a majora procentul de câştig al statului român şi pentru a avea o dezbatere serioasă, bazată pe studii comandate de stat şi nu de companiile interesate în exploatarea gazelor, aşa cum s-a întâmplat până acum.

Conform calculelor bazate pe studiile făcute de companii, noua Lege împarte câştigurile între statul român şi companii, în proporţie de circa 50%-50%”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax.

El a precizat că în celelalte ţări europene procentul de câştig al statului este mult mai mare, în Norvegia ajunge la aproape 80%, iar în Marea Britanie la 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO