Energie

Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Economiei: Operatorii sunt pe teren şi remediază orice probleme care apar în distribuţia de energie

Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

25.03.2020, 17:23 248

Operatorii sunt pe teren şi remediază orice probleme apărute, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în zona de distribuţie a energiei electrice, a dat asigurări, miercuri, Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

”În ultima perioadă condiţiile meteo au fost nefavorabile cu temperaturi scăzute, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Totodată, din cauza vitezei vântului au existat unele probleme în zona distribuţiei de energie electrică, dar au fost gestionate cu profesionalism de către operatori. Le mulţumim celor care se asigură ca totul să fie funcţional şi apreciem eforturile tuturor operatorilor licenţiaţi care au făcut faţă condiţiilor nefavorabile, asigurând continuitatea alimentării consumatorilor finali cu energie şi gaze naturale”, a declarat miercuri Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului.

Potrivit comunicatului, săptămânal, Transelectrica şi Transgaz, în calitate de operatori ai sistemelor naţionale de transport energie şi gaze, prezintă rapoarte privind starea reţelelor şi a capacităţilor de producţie energie şi gaze naturale în cadrul Comandamentului de Iarnă coordonat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, sub conducerea Secretarului de Stat Niculae Havrileţ.

De asemenea, la nivelul structurilor administrative, reprezentanţii OD care fac parte din comandamentele judeţene de Situaţii de Urgenţă au fost şi sunt în permanenţă în legătură cu autorităţile locale, mai arată comunicatul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO