Energie

Nemţii de la E.ON au finalizat construcţia centralei fotovoltaice din parcul industrial deţinut de TeraPlast în Bistriţa, după o investiţie de aproape 2 mil. euro. Proiectul generează o independenţă energetică de 11%

Nemţii de la E.ON au finalizat construcţia centralei...

Autor: Cristina Bellu

13.08.2020, 11:11 1518

Furnizorul de energie electrică şi de gaze naturale E.ON Energie România, companie membră a grupului german E.ON,  a finalizat construcţia centralei fotovoltaice din cadrul parcului industrial operat de producătorul de materiale de construcţie TeraPlast Bistriţa, în urma unei investiţii estimată la 1,9 mil. euro.

Proiectul a constat în instalarea a peste 7.000 de module fotovoltaice pe acoperişul halelor de producţie şi clădiri, şi va genera pentru TeraPlast  o independenţă energetică de 11%. În plus, va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an.

”Reducem amprenta de carbon a materiilor prime folosite cu 16.000 de tone/an datorită investiţiei în TeraPlast Recycling. Cu ajutorul centralei fotovoltaice dezvoltăm această direcţie şi vom reduce emisiile de CO2 cu încă 660 tone/an. Am vrea să vedem mai multe astfel de proiecte implementate în România. Dacă măcar 30% dintre companiile care deţin hale industriale ar adopta acest model, ţara noastră ar deveni exportator net de energie”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast

Instalaţia aferentă centralei electrice fotovoltaice din parcul industrial TeraPlast Bistriţa cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperişuri au o putere nominală de maxim 1.936 kWp putere instalată tensiune continuă şi 1.600 kW putere instalată tensiune alternativă.

E.ON continuă parteneriatul cu TeraPlast , în acest moment aflându-se în curs de implementare două noi proiecte fotovoltaice, unul tot în municipiul Bistriţa şi altul în oraşul Băicoi (jud. Prahova).

“Ne bucurăm că într-un context economico-social destul de fragil am reuşit să punem în aplicare ceea ce ne-am propus alături de partenerii noştri, realizarea unui sistem de generare de energie modern, fiabil şi mai ales prietenos cu mediul. Rezultatele obţinute ne motivează să continuăm, la acest moment fiind în derulare alte două proiecte fotovoltaice”, adaugă Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO