Energie

Moody’s reconfirmă rating Ba1 al Transelectrica, perspectiva pozitivă, ca urmare a statutului de monopol în transportul energiei electrice din România, a cadrului de reglementare îmbunătăţit şi a profilului financiar solid

Agenţia Moody’s reconfirmă rating Ba1 al Transelectrica, perspectiva pozitivă, ca urmare a statutului de monopol în transportul energiei electrice din România, a cadrului de reglementare care a cunoscut îmbunătăţiri de-a lungul ultimilor ani, precum şi datorită profilului financiar solid caracterizat de un nivel de îndatorare redus, se arată într-un anunţ publicat la BVB.

Moody’s a acordat ratingul Ba1 în 2020.

Operatorul sistemului naţional de transport al energiei a încheiat primele şase luni din 2021 cu un profit net de 104 mil. lei, în scădere cu 10% faţă de acelaşi semestru din 2020, în contextul unor venituri operaţionale de 1,42 miliarde de lei, plus 30%.

Creşterea veniturilor operaţionale a fost determinată în principal de creşterea cantităţii de energie electrică livrată consumatorilor, de majorarea tarifului mediu de transport şi de creşterea veniturilor realizate pe piaţa de echilibrare.

Compania are o capitalizare de 1,7 miliarde lei, iar de la începutul anului acţiunile s-au depreciat cu 3%, după tranzacţii de 57 milioane lei.

Statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, deţine 58% din acţiuni.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.