Energie

Moody’s reconfirmă rating Ba1 al Transelectrica, perspectiva pozitivă, ca urmare a statutului de monopol în transportul energiei electrice din România, a cadrului de reglementare îmbunătăţit şi a profilului financiar solid

Moody’s reconfirmă rating Ba1 al Transelectrica,...

Autor: Roxana Rosu

27.08.2021, 12:00 280

Agenţia Moody’s reconfirmă rating Ba1 al Transelectrica, perspectiva pozitivă, ca urmare a statutului de monopol în transportul energiei electrice din România, a cadrului de reglementare care a cunoscut îmbunătăţiri de-a lungul ultimilor ani, precum şi datorită profilului financiar solid caracterizat de un nivel de îndatorare redus, se arată într-un anunţ publicat la BVB.

Moody’s a acordat ratingul Ba1 în 2020.

Operatorul sistemului naţional de transport al energiei a încheiat primele şase luni din 2021 cu un profit net de 104 mil. lei, în scădere cu 10% faţă de acelaşi semestru din 2020, în contextul unor venituri operaţionale de 1,42 miliarde de lei, plus 30%.

Creşterea veniturilor operaţionale a fost determinată în principal de creşterea cantităţii de energie electrică livrată consumatorilor, de majorarea tarifului mediu de transport şi de creşterea veniturilor realizate pe piaţa de echilibrare.

Compania are o capitalizare de 1,7 miliarde lei, iar de la începutul anului acţiunile s-au depreciat cu 3%, după tranzacţii de 57 milioane lei.

Statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, deţine 58% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO